Tužilaštvo BiH: Nismo zaprimili nikakav materijal iz MUP-a RS-a

Radiosarajevo.ba
Tužilaštvo BiH: Nismo zaprimili nikakav materijal iz MUP-a RS-a
Radiosarajevo.ba / Arhiv
Zbog navoda da je Ministarstvo za unutrašnjih poslove Republike Srpske podnijelo 16 krivičnih prijava protiv hrvatskih generala zbog ratnog zločina u Bosni i Hercegovini oglasilo se i Tužilaštvo BiH.

"S predmetima koji postoje u Tužilaštvu BiH, a odnose se na hrvatske državljane koji borave u Republici Hrvatskoj, Tužilaštvo BiH upoznalo je kolege iz Državnog odvjetništva Republike Hrvatske prilikom posjete glavnog državnog odvjetnika Hrvatske, 21. augusta 2014. godine.

U skorije vrijeme, nismo zaprimili nikakav materijal iz MUP-a RS-a. 

Prilikom svakog susreta s kolegama iz Državnog odvjetništva Republike Hrvatske, a prema Protokolu o suradnji, inicirana je potreba rješavanja ovih predmeta, a također i s Tužilaštvom za ratne zločine Srbije i Vrhovnim Tužilaštvom Crne Gore, u vezi s predmetom protiv državljana tih zemalja", navodi se iz Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

Podsjećamo, mediji su ranije naveli da je MUP RS-a podnio krivične prijave protiv 16 hrvatskih generala za ratne zločine počinjene nad srpskim stanovništvom u BiH, uključujući i Antu Gotovinu, te aktuelnog ministra za odbranu u hrvatskoj Vladi Damira Krstičevića.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije