Tužilaštvo BiH formiralo predmet Alešević

F. Z.
Tužilaštvo BiH formiralo predmet Alešević
Foto: Sud BiH / Sud BiH

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine formiralo je predmet u slučaju Nermin Alešević povodom tekstova koje je objavio magazin Žurnal, a koji se odnose na "aferu potkivanje" u koju je uključen i predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog vijeća - Milan Tegeltija.

"Tužiteljstvo BiH je formiralo predmet i izvršit će se provjere navoda objavljenih na internet portalu", rekao je za Radiosarajevo.ba glasnogovornik Tužilaštva Bosne i Hercegovine - Boris Grubešić.

Podsjećamo, slučaj Alešević se dovodi u vezi s korumptivnim radnjama u vrhu bh. pravosuđa. Naime, afera koju je prvi objavio portal Žurnal dovodi u vezi predsjednika Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH (VSTV) Milana Tegeltiju u vezi s primanjem mita za „ubrzavanje“ određenih istraga koje se vode pred Tužilaštvom Kantona Sarajevo.

Prema navodima Žurnala biznismen iz Velike Kladuše Nermin Alešević je preko inspektora SIPA-e Marka Pandže trebao podmititi predsjednika VSTV-a Milana Tegeltiju kako bi on preko tad glavne tužiteljice Tužilaštva KS Dalide Burzić ubrzao predmet Nermina Aleševića.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije