Turković na čelu MVP, Branković, Pivić, Rančić i Mahmutović zamjenici ministara

F. V.
Turković na čelu MVP, Branković, Pivić, Rančić i Mahmutović zamjenici ministara
Arhiv / Nedžad Branković

Predsjedništvo Stranke demokratske akcije (SDA) na današnjoj sjednici u Sarajevu donijelo je konačnu odluku o tome ko će biti njihovi kandidati za novi saziv Vijeća ministara Bosne i Hercegovine.

Osim što je potvrđeno ime Bisera Turković, aktuelne ambasadorice naše zemlje u Kataru, koja će u naredne četiri godine biti nova ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine, na današnjoj sjednici su potvrđena i imena zamjenika državnih ministara.

SDA su, inače, pripale četiri pozicije zamjenika ministra u raspodjeli pozicija za DF-om i SBB-om, odnosno SNSD-om, HDZ-om.

SDA je za zamjenika ministra komunikacija i prometa BiH predložila dr. Nedžada Brankovića, bivšeg federalnog premijera i ministra prometa i komunikacija. Dr. Nezir Pivić obnovit će mandat na mjestu zamjenika državnog ministra pravde.

Hazim Rančić, kako saznaje Radiosarajevo.ba, bit će novi zamjenik ministra finansija BiH, dok će Dževad Mahmutović biti zamjenik državnog  ministra za ljudska prava i izbjeglice .

Kadrovska komisija SDA je potvrdila navedena imena.

Podsjetimo, predsjednici SDA Bakir Izetbegović, Saveza za bolju budućnost (SBB) Fahrudin Radončić i Demokratske fronte (DF) Željko Komšić u petak, 13. decembra, dogovorili su zajednički nastup na nivou Bosne i Hercegovine i federalnom nivou vlasti, ali i u Kantonu Sarajevo.

Izetbegović je ranije potvrdio da će ministar vanjskih poslova u Vijeću ministara biti Bisera Turković, ministar sigurnosti Fahrudin Radončić, a ministar odbrane Sifet Podžić.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije