Tunel Hranjen skratit će razdaljinu od Sarajeva do Goražda s 95 na 56 km

Radiosarajevo.ba
Tunel Hranjen skratit će razdaljinu od Sarajeva do Goražda s 95 na 56 km
Predstavnici Vlade Bosansko-podrinjskog kantona Goražde i JP Autoceste FBiH sastat će se u ponedjeljak, 9. aprila u Goraždu kako bi razgovarali o 190 miliona maraka vrijednom projektu, tunelu Hranjen.

Rok za izgradnju tunela Hranjen je 36 mjeseci, a već je raspisan tender za prvu fazu izgradnje - proboj tunela i postavljanje podgrade, što je ujedno i najznačajniji i najzahtjevniji dio izgradnje ovakvog objekta. Cijena izgradnje u prvoj fazi je 70 miliona KM.

Kako je saopćeno iz JP Autoceste FBiH, izgradnja ovog tunela predstavlja historijski projekt za Goražde jer će se cestovna udaljenost ovog grada na Drini i Sarajeva sa sadašnjih 95,6 smanjiti na 56 kilometara.

S obzirom na kvalitet nove trase, vožnja između Sarajeva i Goražda će trajati svega 45 minuta, umjesto dosadašnjih sat i pol.

U delegaciji JP Autoceste FBiH, koju će predvoditi direktor Adnan Terzić, bit će izvršni direktor za projektovanje i građenje Jasmin Bučo, te izvršni direktor za ekonomsko-finasijske poslove Ivica Ćurić, dok će uz premijera BPK Goražde Emira Okovića domaćine predstavljati ministri iz kantonalne vlade i rukovodstvo Skupštine, saopćeno je iz Press službe JP Autoceste FBiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije