Neum: Policija istražuje tvrdnje da su roditelji iz kuće izbacili devetogodišnjaka

Radiosarajevo.ba
Neum: Policija istražuje tvrdnje da su roditelji iz kuće izbacili devetogodišnjaka
Foto: Ilustracija / Neum

Facebook grupa "Probudi se Neume" objavila je potresno pismo koje je stiglo na njihovu adresu. U njemu pošitaljelj navodi da devetogodišnji dječak iz komšiluka spava u starom automobilu ispred zgrade, budući da su ga roditelji izbacili iz stana.

"Ustao sam se rano, izlazim iz stana dogovorio se s prijateljem da idem na kavu, u starom autu (koje je parkirano ispred stana) vidim malog susjeda kako spava. Zamislim se, što da sam ja u takvoj situaciji kao on. Ima devet godina, roditelji mu nedaju u kuću. Stvarno žalosno. Da vas podsjetim, nije prvi put da se dešava, bilo je tu i socijalno i policija svašta nešta, ali ništa, ne oduzimaju se djeca. Nitko ništa, država ne reagira, grad ne reagira i naravno kada kažeš nekome o tome svi su žalosni, svi to znaju, policija je poduzimala nešto, ali propalo je naravno", navodi se u pismu.

Kako se dalje dodaje, "otac svoje dijete veže lancem, udara šakama, modrica svukuda, a majka to sve gleda i ne reagira". 

"Kad bih vam počeo pričati trebalo bi mi dva dana da vam ispričam cijelu priču. Kažu mali lopov, vaki je naki je, ali kad taj isti klinac što ga neki zovu svakakvim imenima sjedne s tobom pričati kako živi, stvarno neugodno. Vjerujte mi da se naježiš. I tako, pitam ja njega što ne ide doma, što spava tu u starom autu kada mu je doma bolje, on meni odgovara pognutom glavom: "Mama i tata su me izbacili, ne idem već dva dana u školu, torba mi je doma. Nisam jeo ništa od jučer". Sa suzom u oku otišao sam doma i dao mu sendvič da pojede, uveo ga u stan da se ugrije. Ljudi, nije ovo samo priča, nego govorim istinu. Zato molim 'ajmo se dignuti i pokazati svima da to ne dopuštamo, idemo mi nešto poduzeti kad nitko neće...", stoji u potresnoj poruci.

Ovu informaciju provjerili smo u Policijskoj sta nici Neum. Kako nam je kazao komandir Davor Barić, njihova ekipa izašla je na teren, zajedno sa nadležnom socijalnom službom kako bi utvrdili navode koji su se pojavili u javnosti.

"Patrola je otišla na teren da provjeri vjerodostojnost ovih navoda, da pruži pomoć socijalnim radnicima i općinskim službenicima, kao i psiholozima. Mi znamo o čemu se to radi, koja je to obitelj, vjerovatno je to obitelj u kojoj ima određenih problema, kao i svugdje, ali dok ne bude konkretnijih informacija nemećemo postupati", kazao nam je Barić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije