Tufekčić za Radiosarajevo.ba: Usvajanje budžeta FBiH sljedeće sedmice?

E. H.
Tufekčić za Radiosarajevo.ba: Usvajanje budžeta FBiH sljedeće sedmice?
Foto: Fena / Jasenko Tufekčić

Nakon što je Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine danas potvrdila imena 53 delegata u Domu naroda Parlamenta FBiH, očekujem da predsjedavajuća Lidija Bradara konstituirajuću sjednicu zakaže do sredine sljedeće sedmice, kazao je za Radiosarajevo.ba potpredsjednik Doma naroda Parlamenta FBiH Jasenko Tufekčić.

Dodao je da je budžet Federacije BiH prijeko potreban.

„Prema mojim ranijim razgovorima s predsjedavajućom Doma naroda Parlamenta FBiH Lidijom Bradarom, dogovor je bio da nakon objave rezultata i potvrde od strane CIK konstituirajuću sjednicu novog saziva Doma zakažemo u narednih par dana.

Očekujem da predsjedavajuća Bradara to učini do sredine iduće sedmice“, pojasnio je Tufekčić.

Prema njegovim riječima, elementarna logika nalaže da se konstituirajuća sjednica Doma naroda povezuje s usvajanjem budžeta FBiH za ovu godinu.

„Stoga očekujem da i ta tačka bude razmatrana sredinom sljedeće sedmice. Mislim da to ne bi trebao biti problem posebno nakon jučerašnjih razgovora delegacija SDA i HDZ-a BiH o zajedničkom nastupu, čime je otvorena dodatna mogućnost za usvajanje budžeta.

Time bi se omogućilo finansiranje Federacije, jer svakodnevno isčekivanje korisnika budžetskih sredstava je tegobno, a posebno kategorija koje to najmanje zaslužuju“, naglasio je Tufekčić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije