Trudnice se pobunile protiv načelnika Neuma koji je ginekolog

Radiosarajevo.ba
Trudnice se pobunile protiv načelnika Neuma koji je ginekolog
/ Općina Neum/Živko Matuško

Vijest da je prvu bebu u Metkoviću u ovoj godini porodio načelnik Neuma Živko Matuško, koji je ujedno i ginekolog u Domu zdravlja Metković, obišla je regiju. Već je poznato da Matuško uz načelničku funkciju obnaša i onu porodničara u metkovskom rodilištu.

U Metkoviću je ljekar, jedini zaposleni ginekolog u Domu zdravlja, dok je u Neumu političar, zbog čega rodilje nisu oduševljene, piše Slobodna Dalmacija.

Jedna od njih javila se s primjedbama na njegov rad. Zapravo nisu upitni njegova stručnost i liječničko iskustvo, nego jednostavno činjenica da je rijetko u ordinaciji te da je stalno zauzet političkim angažmanom u Neumu.

''Gospodin Matuško vrijedno radi kao načelnik, dok odjel za trudnice funkcionira bez ginekologa, te su žene prepuštene same sebi ili eventualno uputnici za bolnicu u Dubrovniku'', rekla je jedna nezadovoljna pacijentica.

Nepotrebno je i spominjati da Matuško uredno prima plaću u metkovskom Domu zdravlja unatoč pritužbama brojnih žena zbog njegova nepojavljivanja i nemogućnosti da ostvare zdravstvenu pomoć u Metkoviću.

''Naći ga na odjelu ravno je dobitku na lutriji'', ističe nezadovoljna pacijentica.

Međutim, direktor Doma zdravlja Metković Mihovil Štimac kaže da to ipak nije tako. Naglašava da je dr. Matuško prezaposlen s obzirom na dužnost načelnika u Neumu i rad u Metkoviću, ali da on svoje radne obveze izvršava. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije