Tropske noći i oluje s grmljavinom: Pogledajte vremensku prognozu za naredne dane

Radiosarajevo.ba
Tropske noći i oluje s grmljavinom: Pogledajte vremensku prognozu za naredne dane
Foto: Admir Kuburović / Radiosarajevo.ba / Baščaršija

Enes Džafić, član prve bh. zajednice lovaca na oluje - Bosnia Storm Chasers, objavio je na Facebooku kako naredne sedmice ulazimo u fazu tropskih noći.

Tropske noći prkosit će grmljavinskim pljuskovima, napisao je Džafić, uz hashtag #SPARINA. 

Iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda za sljedeću sedmicu dali su sličnu prognozu.

U ponedjeljak u Bosni uglavnom pretežno oblačno vrijema sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. U Hercegovini sunčano, uz umjeren porast naoblake poslije podne što može usloviti pljuskove i grmljavinu. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni. Jutarnje temperature od 12 do 18, na jugu do 21, a dnevne od 19 do 25, na jugu od 26 do 31 °C.

U utorak umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Jutarnje temperature od 13 do 18, na jugu do 21, a dnevne od 22 do 28, na jugu do 31 °C.

U srijedu sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U većem dijelu Bosne poslije podne sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Jutarnje temperature od 12 do 18, na jugu do 20, a dnevne od 26 do 32 °C.

U četvrtak sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne u Bosni postepeno naoblačenje može usloviti kišu, pljuskove i grmljavinu. Jutarnje temperature od 13 do 18, na jugu do 22, a dnevne od 26 do 33 °C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije