Tri osobe lakše povrijeđene u snažnom nevremenu u Banjoj Luci

AA
Tri osobe lakše povrijeđene u snažnom nevremenu u Banjoj Luci
Usljed rušenja krova u ulici Cara Lazara u naselju Obilićevo, Banja Luka, te urušavanja plafona u kući u naselju Karanovac, tri osobe su lakše povrijeđene, saopćeno je iz Gradske uprave Banje Luke.

Zbog olujnog nevremena danas će u 13 sati biti održana sjednica Gradskog štaba za vanredne situacije, kako bi sumirali podatke svih nadležnih službi koje su u stanju najviše pripravnosti od sinoć i naložene hitne mjere otklanjanja posljedica nevremena.

"Prema jutrošnjem izvještaju Odsjeka za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice, tokom noći vatrogasci su intervenirali 26 puta, uglavnom na uklanjanju stabala sa saobraćajnica. Pored toga, u naselju Obilićevo su, usljed snažnih udara vjetra, s više kolektivnih stambenih objekata odneseni limeni krovovi, a velika oštećenja su zabilježena i na objektima Studentskog doma", navodi se u saopćenju iz Gradske uprave.

Prema izvještajima, koji se još dopunjavaju, oštećeno je šest motornih vozila, veliki broj stabala je srušen, a zabilježena su i velika oštećenja na komunalnoj opremi.

"Odsjek za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice upozorava građane, organe i druge službe na teritoriji grada da preduzmu sve potrebne mjere na zaštiti lične sigurnosti građana i materijalnih dobara, a obzirom na olujno nevrijeme koje je u toku i koje će, prema prognozi meteorologa, trajati do kraja dana", stoji u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije