Trebinje: SIPA oduzela sto kilograma marihuane

Radiosarajevo.ba
Trebinje: SIPA oduzela sto kilograma marihuane
Foto: SIPA / Ilustracija

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su (24.novembra 2019. godine) na području Trebinja, u saradnji sa policijskim službenicima Granične policije BiH i službenicima Uprave za indirektno oporezivanje BiH, realizovali operativnu akciju kodnog naziva “A1”, prilikom koje su otkrili i oduzeli oko 100 kilograma opojne droge.

"Tokom akcije pretreseno je teretno motorno vozilo, kojim je upravljao državljanin Republike Crne Gore, prilikom čega je otkriveno i privremeno oduzeto 100 vrećica u kojima se nalazila nn materija koja svojim izgledom i strukturom asocira na opojnu drogu kanabis sativa ukupne težine oko 100 kilograma. Pored navedenog privremeno je oduzet jedan mobilni telefon sa pripadajućom sim karticom, teretno motorno vozilo na kojem je bio ugrađen prepravljeni rezervoar u kojem je otkrivena opojna droga i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem krivičnom postupku", navodi se u saopćenju SIPA-e.

Vozač teretnog motornog vozila lišen je slobode zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 250. KZ BiH “Organizovani kriminal”, u vezi sa krivičnim djelom iz člana 195. “Neovlašteni promet opojnim drogama” istog zakona.

Nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e, lice lišeno slobode biće predato postupajućem tužiocu Tužilaštva BiH na dalje postupanje.

Aktivnosti u ovoj akciji provedene su po naredbi Suda i Tužilaštva Bosne i Hercegovine, u saradnji sa policijskim službenicima Granične policije, MUP-a RS-a i službenicima Uprave za indirektno oporezivanje BiH

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije