Tomislavgrad sljedećeg mjeseca dobiva spomenik Franji Tuđmanu

Fena
Tomislavgrad sljedećeg mjeseca dobiva spomenik Franji Tuđmanu

Duvanjski akademski kipar Ilija Skočibušić privodi kraju rad na spomeniku Franji Tuđmanu koji bi trebao biti postavljen u park kod novog autobusnog kolodvora u Tomislavgradu, a svečano otvaranje planirano je 10. avgusta.

Inicijativu za podizanje spomenika pokrenuli su Udruga dragovoljaca i veterana općine Tomislavgrad, Udruga hrvatskih vojnih invalida Domovinskoga rata općine Tomislavgrad, te zaklada "Dr. Franjo Nevistić" iz Zagreba, uz podršku Općine Tomislavgrad.

"Podizanjem spomenika Franji Tuđmanu narod duvanjskog kraja želi iskazati svoju zahvalnost prvom hrvatskom predsjedniku za sve dobro što je učinio za svoj hrvatski narod", istaknuli su pokretači inicijative.

Predsjedništvo tomislavgradske HVIDR-e uputilo je inicijativu Općinskom vijeću Tomislavgrad da se prostor na kojem će biti postavljen spomenik imenuje Trgom Franje Tuđmana, kao i inicijativu da se prostor kod spomenika kralja Tomislava imenuje Trgom hrvatskih branitelja.

"Kako je općina Tomislavgrad dala značajan broj branitelja u Domovinskom ratu ovo imenovanje bilo bi na određeni način i stvarna zahvala njima, hrvatskim braniteljima s posebnim naglaskom na poginule, umrle i nestale hrvatske branitelje s područja ove općine", istaknuli su iz HVIDR-e Tomislavgrad.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije