Tokom zvanične posjete: Kako je Boris Johnson džogirao u centru Sarajeva

Radiosarajevo.ba
Tokom zvanične posjete: Kako je Boris Johnson džogirao u centru Sarajeva
Foto: EPA-EFE / Boris Johnson

Boris Johnson, koji je danas izabran za novog lidera britanske Konzervativne stranke, ujedno i premijera Velike Britanije, jedan je od najglasnijih zagovarača izlaska te zemlje iz Evropske unije, a prije nego što se počeo baviti politikom, radio je kao novinar.

Johnson je 2016. godine imenovan na ključno mjesto ministra vanjskih poslova Velike Britanije, a podnio je ostavku dvije godine kasnije nakon što je optužio Theresu May za pretvaranje Velike Britanije u "koloniju EU".

Dok je bio šef britanske diplomatije, u aprilu mjesecu 2017. godine, posjetio je našu zemlju,  a zvaničnu posjetu Sarajevu počeo je susretom s ministrom vanjskih poslova BiH Igorom Crnadom.

Tokom posjete našoj državi, ostalo je upamćeno da ni sumorno, kišovito i hladno vrijeme, ovog zvaničnika nije spriječilo da izađe i džogira u samom centru glavnog bh. grada.

Naime, Johnsona su mnoge iznenađene Sarajlije vidjele kako je jedno jutro, tokom boravka u Sarajevu, trčao u blizini Latinske ćuprije u pratnji dva muškarca i žene.

Inače, on je poznat kao neko ko uživa u sportskim aktivnostima i voli da džogira obučen u šorcu i majici zbog čega je česta meta britanskih medija.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije