Tetki Zilhi u Turskoj dodijeljena nagrada za dobročinstvo

Radiosarajevo.ba
Tetki Zilhi u Turskoj dodijeljena nagrada za dobročinstvo
/ Anadolija

U Ankari je sinoć, u organizaciji Turske fondacije Diyanet, održana 5. po redu dodjela Međunarodne nagrade za dobročinstvo.

Nagradu je dobila i Zilha Šeta, poznatija kao Tetka Zilha,

Organizatori su podsjetili da se Tetka Zilha brine o Narodnoj kuhinji u Sarajevu koja svaki dan podijeli obroke za građane kojima je potrebna pomoć. 

"Nagrada ovako velike i značajne institucije kakva je Fondacija Diyanet najbolji je dokaz da je naš rad prepoznat. Misli dobro i dobro će ti se vratiti" kazala je Tetka Zilha u kratkom obraćanju. 

Osim Tetke Zilhe, nagrade za dobročinstvo dobilo je još šest osoba zbog pružanja pomoći drugim osobama i zbog humanitarnog rada, a među njima i bivši nogometaš Frederik Omar Kanute (Frederic Kanoute) iz Malija, koji je osnovao Udruženje za pomoć napuštenoj djeci koja žive na ulicama njegove domovine.

Svečanoj ceremoniji dodjele nagrada prisustvovao je i predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan, te brojne osobe iz političkog i javnog života Turske, kao i gosti iz drugih zemalja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije