Tender od 14 miliona KM: IDDEEA gradi novu zgradu sjedišta u Banjoj Luci

K. S.
Tender od 14 miliona KM: IDDEEA gradi novu zgradu sjedišta u Banjoj Luci
Facebook / Zgrada IDDEEA-e

Agencija za identifikaciona dokumenta, evidenciju i razmjenu podataka BIH (IDDEEA BIH) raspisala je tender za izgradnju nove zgrade sjedišta Agencije u Banja Luci i ukupna vrijednost posla iznosi 13,9 miliona KM bez PDV-a.

Ovaj tender objavljen je na portalu javnih nabavki Bosne i Hercegovine i njime je predviđeno da posao izgradnje zgrade bude realiziran u naredne tri godine. Kriterij za dodjelu ugovora je najniža cijena ponuđača. Rok za prijem ponuda je 21. august 2019. godine.

Kako je za Radiosarajevo.ba izjavio šef kabineta direktora IDDEEA-e Goran Rakić, ova agencija ne raspolaže sa svojim prostorijama, već koristi prostorije Centralne banke BiH u Banja Luci.

“IDDEEA svoje svakodnevne aktivnosti kao što su personalizacija ličnih dokumenata građana Bosne i Hercegovine i vođenje evidencija o građanima BiH, godinama obavlja u iznajmljenim prostorijama, koje su prilagođavane specifičnim potrebama Agencije. IDDEEA je raspisala tender u skladu sa prethodnim zaključcima Vijeća ministara BiH kojima se nalaže IDDEEA-i da u saradnji sa nadležnim organima u Bosni i Hercegovini pokrene aktivnosti na rješavanju smještajnih kapaciteta Agencije u Banja Luci”, pojašnjava Rakić.

Naš sagovornik dodaje da je IDDEEA u saradnji sa Ministarstvom finansija i trezora Bosne i Hercegovine pristupila aktivnostima planiranja budžeta za ove namjene kroz planiranje višegodišnjih kapitalnih ulaganja za ove namjene u okviru Dugoročnog okvira budžeta, u vezi sa smještajem Agencije u Banjoj Luci.

Prema njegovim riječima, IDDEEA od 1. augusta 2017. godine koristi prostorije Centralne banke Bosne i Hercegovine koje su joj date bez naknade.

Također, IDDEEA iznajmljuje prostorije u ‘Medicinskoj elektronici’ za potrebe personalizacije ličnih dokumenata građana Bosne i Hercegovine, a gdje se nalaze i serveri na kojima se čuvaju podaci o građanima Bosne i Hercegovine za koje je IDDEEA nadležna (prebivalište i boravište, JMB, LK, VD, registar novčanih kazni i prekršajnih evidencija…)”, pojašnjava Rakić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije