Temperatura danas do 29 stepeni: U narednim danima opet kiša i grmljavina

Radiosarajevo.ba
Temperatura danas do 29 stepeni: U narednim danima opet kiša i grmljavina
Foto: Admir Kuburović / Radiosarajevo.ba / Stiglo zahlađenje i kiša

Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo malo do umjereno oblačno vrijeme.

Temperature zraka u 8 sati: Bjelašnica 7 stepeni, Sokolac 10, Ivan Sedlo 11, Bugojno i Sarajevo 12, Drvar, Sanski Most i Zvornik 13, Bihać i Tuzla 14, Bijeljina, Livno, Prijedor i Zenica 15, Banja Luka i Doboj 16, Brčko, Gradačac, Grude, Široki Brijeg i Stolac 18, Mostar i Trebinje 20, Neum 21 stepen. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 941 milibar, za 1 milibar je niži od normalnog i sporo opada.

Bioprognoza: Uz više svježine i povoljne biometeorološke prilike, većina populacije će biti boljeg raspoloženja, a tegobe kod osjetljivih osoba djelimično će se umanjiti. Poželjno je posvetiti pažnju zaštiti od UV zračenja tokom sunčanih perioda. U drugom dijelu dana, ugođaj bi povremeno mogli pokvariti mjestimični, kratkotrajni pljuskovi. 

Danas u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Nešto manje oblačnosti i sunčanije očekuje se u Hercegovini, istočnim i centralnim područjima uglavnom prije podne. U poslije podnevnim satima, razvojem oblačnosti, mjestimično je moguć poneki lokalni pljusak sa grmljavinom. Vjetar slab do umjerene jačine. U Bosni sjevernog i sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini jugo. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 26, na jugu do 29 stepeni. U Sarajevu malo do umjereno oblačno vrijeme. Tokom dana, postupno povećanje oblačnosti. Najviša dnevna temperatura oko 24 stepena.

U subotu u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab do umjerene jačine. U Bosni vjetar sjevernog smjera. U Hercegovini prije podne jugo koje će poslije podne promijenuti smjer na sjever. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15°C, na jugu zemlje do 19°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 24°C, na jugu do 27°C.

U nedjelju u Bosni pretežno oblačno sa slabom kišom ili lokalno jačim pljuskom. Sunčanije u Hercegovini. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 23°C, na jugu zemlje od 25 do 29°C.

U ponedjeljak u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Slabija kiša može padati i istočnim i sjeveroistočnim područjima. U Hercegovini mala do umjerena naoblaka. Vjetar umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 13°C, na jugu zemlje od 14 do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 24°C, na jugu zemlje od 25 do 29°C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije