Tek rođene psiće bacili u duboki šaht: Građani reagujte!

Radiosarajevo.ba
Tek rođene psiće bacili u duboki šaht: Građani reagujte!
U više metara dubokom šahtu, na Strelištu ka Mošćanici u Zenici, bili su bačeni maleni psići, starosti tek mjesec dana.

No, njima su pomogli volonteri Udruženja ŠAPA Zenica, koji su kontaktirali Gorsku službu spašavanja (GSS) koja se odmah odazvala i obećala pomoć, Vatrogasnu službu Zenica koja je obezbijedila prevoz.

Uz pomoć pripadnika GSSa Almira Medanovića i Suljić Armina, iz duboke nepristupačne rupe je izvučeno pet malih štenaca živih koji su cijukali, koji su potom evakuisani i smješteni na sigurnu lokaciju od strane volontera Udruženja ŠAPA Zenica.

Štenci su mršavi, izmučeni ali za sada stabilno.

"Hvala pripadnicima GSSa Almiru Medanoviću i Suljić Arminu i njihovom Načelniku službe Semiru Šatoroviću, bez čije pomoći ne bismo bili u mogućnosti spasiti pet života, Vatrogasnoj službi Zenica na pruženoj pomoći sa prevozom i prijateljskoj podršci, gospodinu Sadriji Elezu bez čije pravovremene reakcije životinje nikad ne bi bile nađene i bile bi osuđene na umiranje u mukama danima" poručuju volonteri Udruženja ŠAPA.

Udruženje ŠAPA Zenica je zgroženo činom bacanja živih pasa, štenaca u duboku rupu, a što je predstavlja montruozan čin mučenja životinja koji najoštrije treba osuditi cjelokupna javnost.

"Apelujemo na sve građane da pravovremeno reaguju i da prijavljuju slučajeve nasilja i mučenja životinja" ističu iz ŠAPE.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije