Tegeltija i Ivancov zadovoljni saradnjom između BiH i Rusije

Radiosarajevo.ba
Tegeltija i Ivancov zadovoljni saradnjom između BiH i Rusije
Foto: Vijeće ministara BiH / Petar Ivancov i Zoran Tegeltija

Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Zoran Tegeltija i ambasador Rusije Petar Ivancov susreli su se danas u Sarajevu, saopćeno je iz Vijeća ministara.

Kako je navedeno, ovom prilikom, predsjedavajući Tegeltija upoznao je ambasadora Ivancova sa prioritetima u radu Vijeća ministara u narednom periodu, te istakao da je novi saziv Vijeća ministara opredijeljen i usmjeren na privredni rast, fiskalnu stabilnost, reformu javnog sektora, očuvanje socijalne sigurnosti, te regionalnu i međunarodnu saradnju, kao i na evropski put Bosne i Hercegovine.

Petar Ivancov i Zoran Tegeltija - undefined

Foto: Vijeće ministara BiH: Petar Ivancov i Zoran Tegeltija

Sagovornici su razmijenili mišljenje i o drugim aktuelnim političkim i ekonomskim temama, u kontekstu unapređenja ekonomske saradnje i budućim zajedničkim projektimna od obostranog interesa.

Predsjedavajući Tegeltija je zadovoljan stepenom ostvarene saradnje Ruske Federacije i Bosne i Hercegovine, te se zahvalio ambasadoru Ivancovu za podršku koju njegova zemlja pruža cijeloj Bosni i Hercegovini.

Petar Ivancov i Zoran Tegeltija - undefined

Foto: Vijeće ministara BiH: Petar Ivancov i Zoran Tegeltija

Sagovornici su istakli da su u proteklom periodu ostvareni bogati rezultati praktične saradnje u svim segmentima, te izrazili uvjerenje da će se međusobno političko razumijevanje i privredna saradnja nastaviti i u narednom periodu.

Ambasador Ivancov je ovom prilikom čestitao predsjedavajućem Tegeltiji na imenovanju i poželio mu mnogo uspjeha u obavljanju budućih zadataka, saopćeno je iz Vijeća ministara Bosne i Hercegovine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije