BiH / Tarčin: Prošlo je 26 godina od masakra koji nikad ne smije biti zaboravljen

17. 07. 2019. u 14:46:00 Radiosarajevo.ba

Shares:104

Dopredsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Smiljana Viteškić i Vibor Handžić položili su danas cvijeće na mjesto masakra kod Osnovne škole Hilmi ef. Šarić u Tarčinu.

Prije 26 godina na ovo mjesto ispaljena je granata sa agresorskih položaja, od čijeg je dejstva smrtno stradalo sedmero, a lakše i teže ranjeno šestero naših sugrađana.

Ubijeni su: Adnan Aleta, Almasa Aleta, Omer Horman, Sanela Horman, Mustafa Nevesinjac, Mujo Svraka i Tanja Šiniković.

Ovim povodom, poručeno je da nikada ne smiju biti zaboravljeni masakri počinjeni nad nedužnim ljudima i djecom u periodu opsade Sarajeva, a koji su ubijani tokom četverogodišnje opsade našeg grada.

Međutim, bez obzira na prošlost, kako je istaknuto, budućnost je potrebno graditi na ravnopravnosti svih naroda i građana, te istrajavati na idejama suživota, međusobnog uvažavanja i tolerancije na kojima Bosna i Hercegovina može i mora opstati.

Obilježavanju tužne godišnjice u Tarčinu prisustvovali su i članovi porodica ubijenih i sugrađani, te predstavnici Unije civilinih žrtava rata KS, Udruženje roditelja ubijene djece opkoljenog Sarajeva 92- 95., te Općine Hadžići.

NEMA KOMENTARA