Talgo voz na željezničkoj liniji Sarajevo - Doboj - Banja Luka

Anadolija
Talgo voz na željezničkoj liniji Sarajevo - Doboj - Banja Luka
Željeznice Republike Srpske i Željeznice Federacije Bosne i Hercegovine od danas uspostavljaju direktnu željezničku liniju Sarajevo - Doboj - Banja Luka talgo vozovima.

Predstavnici ovih preduzeća nadaju se da će u budućnosti građani radije putovati vozom nego autobusom.  

Dragan Savanović, v. d. generalnog direktora i predsjednika Uprave Željeznica RS-a rekao je da će talgo voz kretati ujutro iz Banjaluke u 5 časova i 28 minuta, a iz Doboja u 7 časova i 07 minuta dok će putnici u Sarajevo stizati u 10 časova i 12 minuta.

U povratku voz iz Sarajeva kreće u 15:41 krenuti, a u Banjaluku stiže u 20:31. Putovanja traje 4 sata i 50 minuta, a cijena karte za drugi razred iznosi 25.80 KM, dok je za prvi 50 posto viša.

Savanović je podsjetio i da obavezna rezervacija košta jednu KM. Osim toga prilagođen je i red vožnje na relaciji Tuzla - Doboj, pa će putnici iz Tuzle stizati na vrijeme da iz Doboja talgo vozom nastave put Sarajeva.

"Taj voz dat će novu dimenziju putničkog željezničkog saobraćaja i da će komforom odrediti putnike da radije putnije da putuju vozom nego drumom", naglasio je Savanović.

Enis Džafić, generalni direktor i predsjednik Uprave Željeznica FBiH u čijem su vlasništvu talgo garniture koje će saobraćati na relaciji Sarajevo - Doboj - Banja Luka, istakao je da su uvođenjem talgo vozova Željeznice FBiH znatno povećale broj preveznih putnika jer ovi vozovi pružaju vrhunski komfor, svi vagoni su klimatizovani, pružaju usluge interneta, posjeduju tv prijemnike, radio, bife salon...

"Ni jedna željeznička uprava u regionu ne možemo reći da ima superiorniji vozni park nego što mi nudimo našim građanima i FBiH i RS i svim turistima koji posjećuju našu zemlju", kazao je Džafić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije