Švicarska angažirala tim profesionalaca za oslobađanje talaca

Radiosarajevo.ba
Švicarska angažirala tim profesionalaca za oslobađanje talaca
Foto: Massoel / Nigerijski gusari oteli su 12 članova posade švicarskog teretnog broda

Švicarska kompanija Massoel Shipping angažirala je poseban tim kako bi osigurali oslobađanje 12 članova posade otetih s njihovog teretnog broda u Nigeriji, saopćilo je Ministarstvo vanjskih poslova Slovenije u ponedjeljak, potvrđujući kako je slovenski državljanin među zarobljenima, javlja Hina, prenosi N1.

Osim Slovenca, među otetima je i državljanin Bosne I Hercegovine, te sedam muškaraca iz Filipina, te po jedan iz Hrvatske, Rumunije i Ukrajine.

Pirati u Nigeriji oteli brod na kojem je državljanin iz BiH

Ambasada BiH u Bernu: Još ne znamo identitet otetog državljanina BiH

"Massoel Shipping je angažirao profesionalno osposobljen tim koji je ovlašten za rješavanje tog pitanja", objavljeno je iz slovenskog ministarstva, uz napomenu i kako je brodovlasnik u kontaktu s porodicama otetih pomoraca, prenose SeeNews.

Nigerijski gusari oteli su, podsjetimo, 12 članova posade švicarskog teretnog broda Glarus, među kojima je i državljanin Bosne i Hercegovine, javile su prošle noći agencije, a potvrdila švicarska brodarska kompanija Massoel.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije