Suzana Radanović i večeras zapalila svijeću za Davida: Vraćamo se na početak

Radiosarajevo.ba
Suzana Radanović i večeras zapalila svijeću za Davida: Vraćamo se na početak
Foto: Slobodan Vasković / Pravda za Davida

Suzana Radanović, majka ubijenog mladića Davida Dragičevića i večeras je u 18 sati zapalila svijeću za dušu svog sina u Sabornom hramu Hrista Spasitelja u Banja Luci.

Suzana je građanima koji su se okupili s njom ispred crkve kazala da više ne zna šta da radi.

"Vidim samo da im je cilj da se ova priča odvuče sa teme, sa ubistva Davida Dragičevića. Ne želim da pričam o policiji, o torturi koju rade, vraćamo se na početak, na ono zbog čega smo svi tu. Zbog čega ćemo ostati tu, a to je otmica i ubistvo moga djeteta", kazala je Suzana.

Majka ubijenog Davida večeras je postavila nekoliko pitanja svim koji su, kako ona kaže, upetljani u u ubistvo njenog sina:

- Vatrogasci koji su izvukli tijelo mog sina Davida, Davoru su rekli da je tijelo nađeno na suhoj pješčanoj površini, a mi na slikama sa uviđaja vidimo tijelo u vodi?

- Zašto je inspektor Siniša Kojdić, koji je vodio uviđaj, napisao u zapisniku sa uviđaja, da su prisutni policajci iz Policijske stanice Lazarevo, kada su oni bili iz Policijske stanice Centar?

- Zašto je smijenjena dežurna tužiteljka, koja je izašla na lice mjesta 24. marta, kada je nađeno tijelo mog pokojnog sina Davida, i koja je naložila obdukciju, jer je sumnjala na ubistvo?

- Kako su se predmeti iz kuće Rađen našli u džepovima odjeće mog ubijenog sina, a nekih njegovih predmeta, koje je on odnio iz svoje kuće, kada je pošao u grad, nema?

-Otkud patolog Željko Karan na pres konferenciji MUP-a RS 26. marta i zašto nije bilo tužioca?

- Zašto je Karan iznio nepotpune nalaze obdukcije na toj press konferenciji, kada je poznato da potpuni nalaz obdukcije čine - obdukcija tijela i toksikološki nalaz?

- Zašto su najviši funkcioneri slagali da je moj ubijeni sin David koristio LSD, marihuanu i alkohol istovremeno, kada je poznato da u Banjoj Luci ne postoji toksikološka laboratorija?

"Ja tražim od polcije, tužilaštva i svih koji su upleteni u ubistvo mog djeteta da mi odgovore na ova pitanja, samo odgovor pokrenut će nas s mrtve tačke oko ubistva Davida. David je otet na Trgu Krajine u samom centru grada, u samom centru grada Igore Radojičiću, grada u koje zoveš turiste da dođu, riješi ubistvo moga djeteta, Lukaču riješi ubistvo moga djeteta ili podnesi ostavku, Biserka ne želim ni da te čujem", kazala je Suzana i dodala:

"Jeste li poslušali razgovor između Dodika i Karana, Karan ga pita da li je sad ovo sve gotovo, s napadom policije na grupu Pravda za Davida. Želim samo reći da su me doveli do toga da više na ulici ne smijem reći ime svoga sina ili da kažem pravda jer mogu biti uhapšena. Mi ćemo i dalje zahtijevati Pravdu za Davida, možemo promijeniti ime, hoće li nas i tada tjerati sa trga. Doveli su me u situaciju da ne smijem da stojim na Trgu, neku noć sam izašla iz Boske i policajac mi je prišao i rekao cirkuliši, ne smijem stajati", zaključila je Suzana.

Na pitanje novinara da li će prijaviti slučaj nestanka Davora Dragičevića, oca ubijenog Davida, ona je ponovila da nema kome da prijavi nestanak.

Nakon što je Suzana zapalila svijeću i sa građanima ponovo izašla u dvorište Crkve, policajci su im prišli i poručili da se raziđu u interesu svoje bezbjednosti, jer nemaju dozvolu za okupljanje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije