Suzana Radanović: Davor je danas bio na čaju kod kraljice Elizabete

Radiosarajevo.ba
Suzana Radanović: Davor je danas bio na čaju kod kraljice Elizabete
Foto: Slobodan Vasković / Suzana Radanović i aktivisti grupe Pravda za Davida ispred Sabornog hrama Hrista Spasitelja u Banja Luci

Suzana Radanović majka ubijenog banjalučkog mladića Davida Dragičevića i večeras je u pratnji prijatelja i aktivista grupe „Pravda za Davida“ zapalila svijeću za dušu svog sina u hramu Sabornog hrama Hrista Spasitelja u Banja Luci.

Kao i prethodnih dana vrata hrama su zaključana i prije 18 sati, a svijeće su ostavljene u kapelici pored Sabornog hrama Hrista Spasitelja.

Ovog puta Suzana Radanović u izjavi medijima kazala je da je večeras 285. dan kako traži istinu i pravdu za svog Davida

“Nadam se da će policija i tužilaštvo početi da rade svoj posao isto onako kako su meni poslali poziv na saslušanje. Danas sam bila na saslušanju i bili su korektni, ažurni i brzi, ali ne i u istrazi ubistva mog djeteta. Pokušavaju fokus skrenuti na drugu temu, kao što je neki državni udar, jer goloruk narod je šetao ulicama, a državni udar je bio kad je policija počela da tuče taj narod”, kazala je Suzana.

Dodala je da kao majka ima samo jednu molbu i želju, a to je da nađu ubicu Davida.

“Nakon njihovih izjava, samo mogu da zaključim da su ti ljudi imali neki problem u djetinstvu, neko loše iskustvo s ocem, jer ovo što oni rade je neopojmljivo. Šta to može biti da komplet sistem bude uvezan, da od jednog monstruoznog ubistva prave priču o državnom udaru. Dijete je ubijeno, dokazi postoje, snimke su svi vidjeli. Pitaju me danas u policiji gdje je Davor, evo da vam kažem iz povjerljivih izvora Davor je danas u pet imao čaj kod kraljice Elizabete, a prisustvovao je princ Čarls da kao vojni strateg objasni Davoru kako se radi državni udar”, naglasila je Suzana, te dodala da joj ništa drugo ne preostaje nego da se sprda sa njima.

“Mi ćemo dočekati našu istinu i pravdu. Davora nema, mene nema, šta će te vi dalje, hoćete dozvoliti da vas policija tuče, da vam ne dozvoljava da se okupljate na trgu Krajine. Mislim da je vrijeme da narod sam ustane, bez Davora, Suzane, Pravde za Davida”, istakla je Suzana.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije