Stanje u Zavodu Pazarić sutra pred Vladom FBiH, očekuju se "radikalni potezi"

Radiosarajevo.ba
Stanje u Zavodu Pazarić sutra pred Vladom FBiH, očekuju se "radikalni potezi"
Foto: Arhiv / Ilustracija

Sjednica Vlade Federacije Bosne i Hercegovine trebala bi se održati sutra, a kako saznajemo na dnevnom redu bi moglo biti i stanje u Zavodu Pazarić.

Protesti završeni, nastavljaju se sutra: Pročitajte šta se desilo u zgradi Vlade

Pred ministrima u Vladi bi trebalo da budu izvještaji relevantnih institucija, a navodno bi i federalni ministar za socijalna pitanja i rad Vesko Drljača mogao da povuče neke "radikalnije poteze. Predsjednik Saveza za bolju budućnost Fahrudin Radončić je za N1 televiziju kazao da je poručio Drljači da traži smjenu Upravnog i Nadzornog odbora Zavoda.

Kako saznajemo, nakon sjednice planirano je i obraćanje novinarima, a osim ministra Drljače, moguće je da će se obratiti i premijer FBiH Fadil Novalić.

Sabina Ćudić odgovorila na kritike i objasnila kako je došla do fotografija

U Vladi su stava da je problem u Zavodu kompleksan, te bi u rješavanje ovog pitanja trebalo biti uključeno više ministarstava, osim ministarstva rada i socijalne politike, postoje i nadležnosti ministarstva zdravstva i obrazovanja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije