Sutra komemoracija i sahrana Zdravku Krsmanoviću

Srna
Sutra komemoracija i sahrana Zdravku Krsmanoviću
FOTO: Arhiv / Krsmanović: Dijagnosticiran mu hematom na mozgu

Komemorativni skup povodom smrti potpredsjednika Narodnog demokratskog pokreta Zdravka Krsmanovića bit će održan sutra u fočanskom Centru za kulturu i informisanje, a sahranjen će biti na groblju Barakovac u Foči.

Komemorativni skup povodom smrti Krsmanovića, bivšeg načelnika opštine Foča, bit će održan sa početkom u 11 sati

Zdravko Krsmanović, koji je preminuo je u 63. godini na Univerzitetskom kliničkom centru u Sarajevu, gdje se nalazio u komi nakon moždanog udara od 22. februara.

Krsmanović će biti sahranjen sutra u 14 sati na groblju Barakovac u Foči, a opijelo će biti služeno u 13 sati u Hramu Svetog Save.

Zdravko Krsmanović rođen je 10. februara 1957. godine u Foči.

Građevinski fakultet završio je u Sarajevu 1979. godine, nakon čega je bio angažovan na brojnim stručnim pozicijama u lokalnoj upravi, Elektroprivredi Bosne i Hercegovine i Hidrogradnji.

U dva mandata bio je načelnik Foče i u jednom mandatu poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Telegrame saučešća porodici Zdravka Krsmanovića uputili su brojni zvaničnici, među kojima i predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović, predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović, predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković i načelnik opštine Foča Radisav Mašić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije