Palmer čestitao Željku Komšiću za istrajnost da BiH održi na NATO putu

Fena
Palmer čestitao Željku Komšiću za istrajnost da BiH održi na NATO putu
Foto: Predsjedništvo BiH / Željko Komšić i Matthew Palmer

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić sastao se danas sa specijalnim predstavnikom Sjedinjenih Američkih Država za Zapadni Balkan Matthewom Palmerom.

Susret se desio na marginama 74. zasjedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija u New Yorku.

Razgovarajući o aktulenoj političkoj situaciji sagovornici su se dotakli trenutnog stanja u Bosni i Hercegovini i stabilnosti u regiji. Palmer je tom prilikom čestitao Komšiću na njegovoj istrajnosti da čvrsto održi Bosnu i Hercegovinu na putu ka NATO-u.

Željko Komšić govorio na Generalnoj skupštini UN-a, evo šta je poručio

Sagovornici su također razgovarali i o inicijativi za formiranje carinske unije zemalja regije, što bi rezultiralo poboljšanju odnosa u regiji i životnom standardu svih građana.

Komšić se zahvalio Palmeru na konzistentnoj i jasnoj političkoj podršci koju Sjedinjene Američke Države pružaju Bosni i Hercegovini i njenom putu ka evroatlanskim integracijama.

Komšić iz NY: Neka Dodik odustane od traženja belaja, ako sebi dobro želi!

Istakao je kako smatra da je rješenje za probleme s kojima se naša zemlja suočava prvenstveno članstvo u NATO-u, a zatim i članstvo u Evropskoj uniji. Za trajnu stabilnost zemalja u regiji potrebno je da sve zemlje, koje to još uvijek nisu, postanu članice NATO-a i Evropske unije.

VKBI, HNV, SGV: Komšić je u UN-u govorio ono što je građanima BiH u srcu

Što se tiče Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Komšić je kazao da, od izbora prošle godine, taj organ funkcioniše, ali da svakako ima dosta prostora za poboljšanje njegovog rada i efikasnosti, saopšteno je iz Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije