Saradnja / Susret Gordane Tadić i šefa OSCE-a u BiH, poznate teme razgovora

14. 08. 2019. u 13:23:00 Radiosarajevo.ba

Shares:9

Glavna tužiteljica Tužilaštva Bosne i Hercegovine Gordana Tadić, sastala se sa šefom Misije OSCE a u Bosni i Hercegovini, ambasadorom Bruceom G. Bertonom, saopšteno je iz Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

Kako je navedeno u saopštenju, na sastanku je razgovarano o aktivnostima u procesuiranju predmeta ratnih zločina u Bosni i Hercegovini, naporima koje Tužilaštvo Bosne i Hercegovine zajedno sa partnerskim institucijama u Bosni i Hercegovini i regionu ulaže u borbi protiv nekažnjivosti ratnih zločina i
ubrzanju procesuiranja predmeta, kao i projektima i aktivnostima koje OSCE-a u realizuje sa Tužilaštvom  i pravosudnim institucijama, a sa ciljem jačanja vladavine prava.

Tokom sastanka istaknuto je da je saradnja dviju institucija, kako je naglašeno, izuzetno bitna za vladavinu prava, te da OSCE u i Tužilaštvo imaju isti cilj, a to je efikasnost pravosuđa i donošenje pravde za žrtve.

Napori i aktivnosti koje provodi Tužilaštvo ocijenjeni su kao značajan korak za dostizanje pravde, a aktivnosti MOSCE-a u kao važna podrška pravosudnim institucijama u državi. Misija OSCE-a u i Tužilaštvo nastavit će realizovati započete projekte usmjerene ka jačanju vladavine prava, saopšteno je iz Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

NEMA KOMENTARA