Sukob Vranića i Zahiragića: Zašto više od 100 naoružanih zaštitara čuva KCUS?

7
Radiosarajevo.ba
Sukob Vranića i Zahiragića: Zašto više od 100 naoružanih zaštitara čuva KCUS?
FOTO: Screenshot / Vranić/ Zahiragić

Zastupnik SDA u Skupštini Kantona Sarajevo Haris Zahiragić i ministar zdravstva KS Haris Vranić verbalno su se sukobili tokom današnje online sjednice Skupštine KS-a.

Vranić je konstatovao da je Klinički centar Univerziteta u Sarajevu "polu-militarna organizacija".

Dao je primjer kako 120 čuvara čuva KCUS te postoji samo jedan ulaz, kao i da zbog toga izgleda skoro kao granični prijelaz. Napomenuo je i kako se pacijentima oduzimaju mobiteli.

"Mogu reći da je, tokom moje posjete KCUS-u, 'sekjuriti' stajao sve vrijeme uz vozača automobila koji me dovukao. Kada sam pitao zašto to radi, rekao je kako se ne bi slikala unutrašnjost KCUS-a. Od koga se to brani KCUS? Ja sam sebi ne mogu dati odgovor. Molim Zahiragića da nađe drugi klinički centar u svijetu koji ima ovoliku ogradu i naoružane 'sekjuritije'", rekao je Vranić.

Zahiragić mu je odgovorio da ta ograda oko bolnice stoji "otkada sam se ja rodio", te da je jedan ulaz zbog stanovnika okolnih naselja koji su ga često koristili.

"To je bio cirkus. I postavljena je zato što su doktori, poput Vranića izlazili u toku radnog vremena, ali nemojte da idemo na to", rekao je Zahiragić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije