Sukob Konakovića i Sarajlića na TV-u: Tele, ćevapi, kriminal i SDA

A. D.
Sukob Konakovića i Sarajlića na TV-u: Tele, ćevapi, kriminal i SDA
Premijer KS-a Elmedin Konaković i predsjednik Kantonalnog odbora SDA Asim Sarajlić u dijaloškoj emisiji "Pošteno" na FTV-u večeras nisu štedjeli na riječima u međusobnim optužbama.

Sarajlić i Konaković odgovarali su na pitanja vezana za kantonalna preduzeća "Vodovod i kanalizaciji", GRAS, "ZOI 84", a Konaković je rekao da je slao krivične prijave zbog kriminala u svim ovim preduzećima.

Konaković je dodao da je prijavljivao kriminal i vezan za projekte "Kvadrant B na Marin Dvoru", kao i Zavod zdravstvenog osiguranja.

"Ovdje imate otvoren linč na kadrove SDA. Konaković ih selektivno kriminalizira. Niste vi mjera svih stvari. Nemojte sve svoditi na tele i ćevape", rekao je Sarajlić.

Poručio je Konakoviću da je loše procijenio da je SDA brod koji tone.

"Ne možeš sve napustiti i ostati premijer, to je nemoguće", kazao je Sarajlić.

"Pa nema ni logike da ostanem do kraja mandata na ovoj funkciji jer će ministri iz SDA dobivati naloge da ne rade svoj posao, ali želim da vidim kako će me smijeniti", kazao je Konaković.

Obojica su potom bili lični u optužbama, pa je tako Konaković kazao da su mu u vezi sa preduzećem Zoi 84 radili na način da je "Huso Ćesir otišao kod Zvizdića  i kazao hajmo ga izraditi", dok je Sarajlić kazao "tebe je u SDA doveo Amir Zukić".

Sarajlić je optužio Konakovića da je nepotrebno vršio hajku na prethodnog direktora ViK-a Nezira Hadžića, dok sada tolerira rastrošnost aktuelnog menadžmenta Vodovoda. Konaković mu je uzvratio da je prethodni menadžment kupovao mobitele, "dok ovaj sada kupuje lopate i radi svoj posao".

 

Konaković: Hoću, formirat ću svoju stranku!

Na pitanje voditeljice da li će formirati svoju stranku, Konaković je rekao da hoće.

"Hoću, to će biti jedna narodna stranka", rekao je on.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije