BL / Šukalo na slobodi, dao potresnu izjavu: Tukli su ljude u ćeliji, jaukali su

25. 12. 2018. u 22:29:00 Radiosarajevo.ba

Shares:5402

Bivši poslanik Napredne Srpske u Narodnoj skupštini Republike Srpske, Adam Šukalo uhapšen je jutros u Banjoj Luci, a nakon 12 sati zadržavanja pušten je na slobodu.

Nakon izlaska na slobodu, dao je potresnu izjavu za BN TV:

"Najbolje je pitati svjedoke, a bilo je i novinara prisutnih ispred MUP-a RS. Kada sam ja došao i nekoliko policajaca legitimisalo je jednu gospođu iz grupe Pravda za Davida. Potom su mi pripadnici MUP-a RS rekli da imam tri opomene, a onda su me uhapsili i bacili 12 sati u samnicu. Da nisu imali razloga da me privedu pokazalo se i sada.

U Banjoj Luci se desio zločin za koji niko nije odgovarao. Pušten sam, a nikakvu prijavu nisam dobio. Prije sat vremena su tražili i da se skinem kako bi me slikali kao nekog kriminalca. Neka građani razmisle o tome kakva je budućnost ovdje.

Supruga mi je danas ušla u deveti mjesec. Dvoje djece sam ostavio u vrtiću, ne znam ni ko ih je pokupio. Dok sam bio u ćeliji samo sam čuo da je dosta osoba privedenih. Ušima sam bio svjedok kako je nekolicina privedenih pretučena i jaukali su.

Bio je i jedan novinar tu, oni su ga tukli, pozivao se na ženevsku konvenciju. Prijetili su ljudima, govorili su im da će ih progoniti po Banjoj Luci. Jednog su ubacivali u istu ćeliju sa mnom, a potom su ga izbacili kada su vidjeli da sam ja tu. Njega su tukli i rukama i nogama", rekao je Šukalo.

KOMENTARI (4)