Ljubo poručio: "Saznat će se istina", krivična prijava protiv vještaka

S. H.
Ljubo poručio: "Saznat će se istina", krivična prijava protiv vještaka
U Kantonalnom sudu u Sarajevu danas je odgođeno ročište u slučaju Dženan Memić, na kojem je trebalo biti nastavljeno svjedočenje supruge Ljube Seferovića, osumnjičenog za ubistvo Memića, koja do sada nije htjela svjedočiti.

Suđenje je odgođeno zbog smrti člana porodice jednog od članova Sudskog vijeća.

Osumnjičeni Ljubo Seferović obratio se Sudskom vijeću za zahtjevom za puštanje iz pritvora "jer nije psihički dobar više", na šta mu je predsjedavajući Sudskog vijeća Igor Todorović poručio da njegova odbrana podnese pismeni zahtjev.

Po izlasku iz sudnice osumnjičeni Ljubo Seferović je dobacio: "Saznat će se istina!"

Nakon izlaska iz sudnice, medijima su se obratili Dženanov otac Muriz Memić i advokat Ifer Feraget obavještavajući da će Tužilaštvu BiH podnijeti krivičnu prijavu za lažno vještačenje protiv vještaka za hemijska svojstva Ivice Perovića.

"On je vještačio najprije da boja pripada Renault Cliou, a zatim da boja pripada kombiju VW. Dakle, rekao je da je identična boja i na Cliou i na kombiju", rekao je Memić, te je pojasnio da je ovo prva prijava koju će podnijeti, kao i da slijede krivične prijave protiv vještaka.

"Najkompleksnije će biti protiv tužilaca. Od početka govorim da je Dalida Burzić vođa organizovane mafije. Odbrana ima probleme sa izvođenjem vještaka, a ja ću govoriti i o korumpiranom vještaku. Mnogi vještaci saobraćajne struke otkazuju, neće da rade. Ko im prijeti i zašto ne smiju da rade? Ovo se nikad nije desilo u sudstvu", rekao je Memić navodeći kako je vještak saobraćajne struke Ševal Kovačević ismijavao Dženana i njega u sudnici.

"Najveća krivična prijava će ići protiv Ševala Kovačevića. Savijao je Dženana u sudnici kao lisku. On zna da laže i reći će za koga je lagao", poručio je Memić.

Advokat Ifet Feraget rekao je da se stvari odvijaju upravo onako kako su i očekivali od samog početka, ponavljajući još jednom kako imamo sabotažu istrage od Tužilaštva.

"Žrtve koje treba da budu heroji kod nas se izvode pred Tužilaštvo i saslušavaju se radi navodnih prijetnji onima koji su umiješani u zločin", rekao je Feraget.

"Od samog početka vođena je istraga ne radi rasvjetljavanja događaja nego, kako je to rekao tužilac Kreštalica, radi uklapanja dokaza. U pravu ne postoji uklapanje dokaza. Nemoguće je da isti sporni trag, nađeni lak po nalazu vještaka u martu odgovara vozilu Renault Clio, a u junu kombiju", rekao je Feraget kako se u Tužilaštvu krije još 200 dokaza pitajući koga se boji Dalida Burzić i Tužilaštvo. 

Podsjećamo, Memić je teško povrijeđen 8. februara u Velikoj aleji na Ilidži pod još nerazjašnjenim okolnostima, a nakon što je u komi proveo sedam dana, preminuo je 15. februara.

Prve informacije govorile su da se radi o saobraćajnoj nesreći, no poslije se govorilo da je riječ o napadu. Otac ubijenog mladića Muriz Memić je nakon hapšenja Ljube i Bekrije Seferovića izrazio sumnju u ovaj rasplet događaja, ustvrdivši „kako se ništa ne uklapa i kako je njegov sin ubijen šipkom“. Porodica Dženana Memića bila je sigurna da je mladićeva djevojka bila umiješana u slučaj.

Nakon skoro godinu dana od Dženanove smrti njegova porodica još uvijek traga za istinom o tome kako je njihov sin stradao.

Građani Sarajeva su se već nekoliko puta okupljali na gradskim ulicama kako bi iskazali nezadovoljstvo napretkom istrage o Dženanovom ubistvu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije