Suđenje Čauševiću odgođeno zbog nedolaska branioca

Radiosarajevo.ba
Suđenje Čauševiću odgođeno zbog nedolaska branioca
Suđenje bivšem direktoru Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) Kemalu Čauševiću odgođeno je zbog nedolaska njegovog branioca Krstana Simića.

Predsjedavajuća Sudskog vijeća Biljana Ćuković je rekla da je branilac obavijestio Sud kako nije u mogućnosti da pristupi ročištu zbog zdravstvenih problema, te kako nisu ispunjeni zakonski uslovi, suđenje je odgođeno.

Sutkinja Ćuković je napomenula da je Vijeće zaprimilo podnesak Odbrane u vezi s provođenjem dokaza, koji je vraćen na doradu s obzirom na to da je za jednu od tačaka optužnice predloženo saslušanje 28 svjedoka.

“Potrebno je precizirati na koju okolnost se predlaže saslušanje svjedoka”, dodala je sutkinja Ćuković.

Optužnica tereti Čauševića za zloupotrebu položaja, pranje novca i primanje dara, a Anesa Sadikovića za davanje dara pri uvozu tekstila.

U jednoj od tačaka optužnice Čaušević se tereti da je prekoračio ovlaštenja i firmi “Glas Srpske” iz Banje Luke pribavio protivpravnu imovinsku korist za vršenje usluga štampanja poreskih markica, čime je oštetio budžet BiH.

Nastavak suđenja je planiran za 29. novembar.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije