Stotinu djece bez roditelja s područja tuzlanske regije dobilo BBI stipendije

Radiosarajevo.ba
Stotinu djece bez roditelja s područja tuzlanske regije dobilo BBI stipendije
Foto: BBI / Stipendije BBI-a
Predsjednik Uprave BBI banke Amer Bukvić uručio je danas na svečanoj ceremoniji u Živinicama ugovore o stipendiranju za 100 djece bez roditelja s područja tuzlanske regije.

Stipendije u mjesečnom iznosu od 100 američkih dolara dodjeljuju se iz Fonda Sheikh Saleh Kamel, koji je osnovan na inicijativu BBI banke i Asocijacije Fatma 2010. godine. Filantrop Kamel, osnivač je i predsjedavajućeg "Al Baraka" finansijske i poslovne grupacije.

"Ovo je kontinuirani proces i naša podrška obrazovanju, jer je obrazovanje osnov za napredak svakog društva. Osim iz ovog fonda iz kojeg se godišnje isplati 600.000 dolara, BBI banka u saradnji sa Islamskom razvojnom bankom stipendira učenike za studij i obrazovanje u inostranstvu na eminentnim univerzitetima, a sarađujemo i sa Vijećem za regionalnu saradnju na stipendiranju studenta završnih godina fakulteta. BBI banka jedna je od najbrže rastućih banka u BiH i uporedo sa našim rastom želimo da razvijamo i podržavamo razvoj našeg društva. Najbolji način je podrška obrazovanju ovih mladih ljudi na kojima ostaje budućnost naše zemlje", kazao je Amer Bukvić, predsjednik Uprave BBI banke.

Izbor dobitnika provela je Komisija sačinjena od predstavnika BBI-a, Ministarstva obrazovanja i nauke FBiH, Rektorata Univerziteta u Sarajevu, Islamske zajednice BiH, te Asocijacije Fatma, nakon selekcije prispjelih zahtjeva primljenih temeljem javnog konkursa.

Jedna od dobitnica stipendije je Valerija Dragičević iz Dervente, studentica prve godine Visoke škole za primjenjene i pravne nauke "Prometej".

"Finansijska podrška studentima uvijek je dobrodošla i veoma smo zahvalni BBI banci koja nam je omogućila ovakvu priliku. Ovo je također i obaveza da postignemo najbolje moguće rezultate na ispitima", istaknula je Valerija Dragičević.

Dobitnica stipendije je i Aziza Tulumović iz Živinica, studentica Filozofskog fakulteta koja je ostala bez oba roditelja.

"Za nas djecu bez roditelja veoma je važna ova finansijska, ali i moralna podrška koju osjećamo", rekla je Aziza Tulumović.

Čestitke dobitnicima stipendija uputili su i Samir Kamenjašević, načelnik općine Živinice i Alma Hajdarević iz Asocijacije Fatma

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije