Stotine antifašista se okupile u Mostaru: Vratit ćemo sjaj Partizanskom groblju

Radiosarajevo.ba
Stotine antifašista se okupile u Mostaru: Vratit ćemo sjaj Partizanskom groblju
Brojni antifašisti, te njihovi gosti iz Bosne i Hercegovinje i zemalja bivše Jugoslavije obilježili su, prigodnom manifestacijom, Dan antifašizma i oslobođenje Mostara.

Svi oni posjetili su brojne znamenite antifašističke spomenike u Mostaru, a posebno Partizansko groblje koje je prethodnih nekoliko mjeseci predmet vandalskih napada, a u posljednjem takvom napadu gotovo potpuno je uništeno.

"Vratit ćemo stari sjaj ovome spomeniku koji je jako važan za Mostar", poručeno je sa skupa.

Tokom cjelodnevnog programa održana je svečana akademija u Narodnom pozorištu Mostar, a nkon nje je položeno cvijeće na Partizansko spomen-groblje.

Današnji događaj prošao je bez incidenata, a sve su osiguravale policijske snage, s obzirom na veliki broj izaslanstava iz cijele regije.

Podsjetimo, proteklih dana za sada nepoznate osobe uništile su ploče na Partizanskom groblju, koje su potom skupljene na jedno mjesto, a nakon čega je razbacano i cvijeće koje je prethodno položeno na spomeniku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije