Stoltenberg: BiH je cijenjen partner NATO-a

Radiosarajevo.ba
Stoltenberg: BiH je cijenjen partner NATO-a
FOTO: AA / Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg

Na početku sastanka ministara vanjskih poslova NATO Saveza generalni sekretar Jens Stoltenberg se osvrnuo na današnju temu rasprave, a to je stanje na zapadnom Balkanu.

Stoltenberg je na početku kazao kako će fokus biti na sigurnosti i stabilnosti regiona zapadnog Balkana koji je izuzetno važan za NATO Savez, prenose agencije.

„Zapadni Balkan je od ključne važnosti za NATO i mi imamo snažne veze sa svim zemljama u regionu. Pozdravljamo rad koji je postignut u Skoplju na implementaciji dogovora o imenu. Radujem se da ćemo ih dočekati kao tridesetu članicu NATO-a nakon što nacionalne procedure budu završene. Bosna i Hercegovina je cijenjen partner u misijama NATO-a i mi u cijelosti podržavamo njihove euroatlanske integracije. Srbija ostaje cijenjen partner, NATO podržava pregovore koji se pod okriljem EU vode između Beograda i Prištine. To je krucijalno za regionalni mir i sigurnost“, poručio je Stoltenberg.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije