Stolac: Salmir Kaplan fizički nasrnuo na Ivana Perića

S. Š. J.
Stolac: Salmir Kaplan fizički nasrnuo na Ivana Perića
Izbori u općini Stolac prekinuti su na način da su povučene sve glasačke kutije s izbornim materijalom.

Inače u Stocu problemi su počeli i ranije zamjenom članova biračkog odbora o i neotvaranjem biračkih mjesta na vrijeme, javila je Koalicija "Pod lupom".

Kasnilo se čak i tri sata s početkom glasanja, a na više mjesta bilo je prekinuto glasanje.

Kako su nam potvrdili iz Operativnog centra Ministarstva za unutrašnje poslove Hercegovačko neretvanskog kantona, prijavljeno je nekoliko incidenata.

"Došlo je do fizičkog napada na predsjednika općinske izborne komisije Stolac Ivana Perića. Napao ga je jedan od kandidata, Salmir Kaplan. Sva biračka mjesta su zatvorena, a policijske ekipe su na terenu i rade uviđaj", kazali su za Radiosarajevo.ba iz Operativnog centra.

Ujedno, prijavljen je još jedan incident u kojem je ozlijeđena jedna osoba, no o tom slučaju će se znati više, ukoliko dođe do krivične prijave.

"Posmatrači koalicije 'Pod lupom' izvijestili su pozivni centar da su prekinuti izbori na svim biračkim mjestima u općini Stolac. Prekinuti su na način da su povučene sve glasačke kutije s izbornim materijalnom s biračkih mjesta", pojasnila je Jovana Kljajić, koordinatorica za odnose s javnošću za AA.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije