Niže temperature narednih dana: Za vikend se u BiH očekuje 20 centimetara snijega

Radiosarajevo.ba
Niže temperature narednih dana: Za vikend se u BiH očekuje 20 centimetara snijega
Nove snježne padavine u pojedinim dijelovima Bosne i Hercegovine iznenadile su brojne građane, nakon izuzetno toplog početka januara, a prema najavama Federalnog hidrometeorološkog zavoda uskoro se očekuju i nove snježne padavine.

Tačnije, u naredna tri dana u Hercegovini, zapadnoj i jugozapadnoj Bosni očekuje se pretežno oblačno vrijeme s kišom, koja će u petak tokom poslijepodneva i u večernjim satima preći u susnježicu i snijeg, stoji u podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

U petak, očekivana količina padavina uglavnom je od 5 do 15, a lokalno i do 25 litara po metru kvadratnom, dok bi visina novog snježnog pokrivača trebala iznositi od 1 do 5, odnosno okalno do 15 centimetara.

U danima vikenda, prema sinoptičkim kartama, uz niže temperature zraka očekuje se i snijeg. Moguća visina snježnog pokrivača lokalno iznosi i preko 20 centimetara. Temperature zraka iznosit će između -4 i 7 stepeni celzijusa u Bosni, dok se u Hercegovini očekuje temperatura i do 12 stepeni celzijusa.

U periodu od 22. do 29. januara prognozira se relativno stabilno vrijeme. Slaba kiša moguća je u drugom djelu sedmice. Temperature zraka bit će u laganom porastu, te će se maksimalne temperature zraka kretati između 6 °C i 14 °C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije