Stiže promjena vremena: Za vikend nas očekuje 15 stepeni i olujni vjetrovi

Radiosarajevo.ba
Stiže promjena vremena: Za vikend nas očekuje 15 stepeni i olujni vjetrovi
Foto: AA / Sunačno vrijeme Sarajlije iskoristile za odlazak na Trebević

Polako se bliži vikend, a mnoge zanima vremenska prognoza. Meteorolozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda najavljuju temperature do čak 15 stepeni, ali će u narednim danima, pa i danima vikenda, vrijeme biti promjenjivo, sa snijegom, susnježicom, ali i jakim olujnim udarima vjetra.

UPOZORENJE za građane: FHMZ najavio olujne udare i vjetrove u Bosni i Hercegovini

Evo kakva je prognoza meteorloga FHMZ-a za naredna četiri dana: 

U petak, 1.02.2019., oblačno u Hercegovini, zapadu i jugozapadu Bosne sa padavinama tokom cijelog dana. Prije podne na planinama u Hercegovini, zapadu i jugozapadu Bosne će padati slab snijeg ili susnježica, a u većem dijelu Hercegovine kiša. U drugoj polovini dana padaće samo kiša. U većem dijelu Bosne umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U poslijepodnevnim i večernjim satima lokalno slaba kiša može padati u Krajini i centralnim područjima Bosne. Prije podne jugo će postepeno jačati. U drugoj polovini dana umjereno jugo, povremeno sa jakim udarima. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 2°C, na jugu zemlje do 5°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 5 i 11°C.

U subotu, 2.02.2019., tokom cijelog dana kiša se prognozira u Hercegovini, zapadu i jugozapadu Bosne. Obilnije padavine su moguće na sjeveru i zapadu Hercegovine i zapadu i jugozapadu Bosne. Slabije padavine na području Krajine i centralne Bosne. Tokom noći na nedjelju kiša će se širiti i na ostala područja Bosne. Vjetar jak južnog smjera. Očekuju se i olujni udari juga brzine 60 do 75 km/h. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10°C, na jugu zemlje do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 9 i 15°C.

Prognoza za naredna tri dana za veće gradove BiH - undefined

PrtScr: Prognoza za naredna tri dana za veće gradove BiH

U nedjelju, 3.02.2019., u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno sa kišom. Obilnije padavine su izgledne u Hercegovini, jugozapadu i jugoistoku Bosne. Snijeg samo na vrhovima planina. Prije podne još vjetrovito na području Hercegovine, istoku i sjeveroistoku Bosne. U noći na ponedjeljak vjetar postepeno mijenja smjer sa juga na sjever. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 8°C, na jugu zemlje do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 12°C.

U ponedjeljak, 4.02.2019., u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. U Bosni sa slabom kišom ili susnježicom. U višim područjima slab snijeg. U Hercegovini kiša krajem dana. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Temperatura zraka većinom između 0 i 5°C. Na jugu zemlje najniža jutarnja temperatura zraka između 4 i 8°C, a najviša dnevna temperatura zraka između 8 i 12°C, saopćeno je iz FHMZ-a. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije