Dolazi nova promjena: Prvo kiša pa snijeg, objavljena prognoza za velike gradove

Radiosarajevo.ba
Dolazi nova promjena: Prvo kiša pa snijeg, objavljena prognoza za velike gradove
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Sarajevo okupano suncem prepuno šetača

Jutros je u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. 

Temperature zraka izmjerene u 7 sati (°C): Bjelašnica -2; Sokolac 6; Zenica 7; Ivan Sedlo i Mostar 8; Bugojno, Livno, Trebinje i Tuzla 9; Banja Luka i Sanski Most 10; Drvar, Sarajevo i Široki Brijeg 11; Jajce, Stolac i Zvornik 12; Bijeljina, Brčko i Grude 13; Gradačac 14; Bihać 15; Doboj i Neum 16 stepeni.

Danas u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U poslijepodnevnim satima kiša se očekuje u zapadnim i sjevernim područjima zemlje, a tokom noći na subotu padavine će se širiti na ostala područja. Vjetar umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 20 stepeni. 

U Sarajevu veći dio dana sunčano uz umjerenu naoblaku. Naoblačenje u večernjim satima. Najviša dnevna temperatura zraka oko 17 stepeni. 

Objavljena je prognoza i za naredna tri dana:

Subota, 09.03.2019., pretežno oblačno vrijeme uz postepeno smanjenje oblačnosti tokom dana. Kiša se očekuje u Hercegovini, centralnim, istočnim i zapadnim područjima Bosne. Jutarnje temperature od 3 do 9, na jugu od 8 do 12, a dnevne od 11 do 17 stepeni.

Nedjelja, 10.03.2019., u većem dijelu zemlje pretežno oblačno vrijeme. U večernjim satima kiša se očekuje u Posavini. Jutarnje temperature od 2 do 8, na jugu od 6 do 11, a dnevne od 12 do 18 stepeni.

Ponedjeljak, 11.03.2019., oblačno vrijeme sa kišom, a na planinama sa snijegom. U večernjim satima u nizinama centralne i istočne Bosne je moguća susnježica ili snijeg. Jutarnje temperature od 3 do 9, na jugu od 7 do 11, a dnevne od 10 do 16 stepeni, navedeno je u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda. 

Vremenska prognoza za naredna tri dana za velike gradove u BiH: 

Prognoza za velike gradove u BiH za naredna tri dana - undefined

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije