State Department potvrdio: SAD uvele sankcije Miloradu Dodiku

Radiosarajevo.ba
State Department potvrdio: SAD uvele sankcije Miloradu Dodiku
/ Anadolija
State Department potvrdio je večeras da su Sjedinjene Američke Države uvele sankcije Miloradu Dodiku, predsjedniku bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska.

Premda se informacija o sankcijama Dodiku u medijima pojavila u popodnevnim satima, tek večeras ona je i zvanično potvrđena.

Kako javljaju mediji, Dodik je dobio zabranu putovanja u Sjedinjene Američke Države, a zamrznuta mu je imovina na američkoj teritoriji.

Navodno, Sjedinjene Američke Države ponudile su i drugim zemljama da se pridruže uvođenju sankcija Miloradu Dodiku, te bi uskoro njegova imovina mogla biti blokirana i u brojnim drugim zemljama.

Podsjećamo, Dodiku je nedavno odbijena i viza za ulazak u Sjedinjene Američke Države iako je navodno bio pozvan na bal povodom inauguracije Donalda Trumpa, novog predsjednika SAD-a, a čini se da bi ovo mogao biti nastavak odgovora SAD-a na preveliko zbližavanje s Vladimirom Putinom i Rusijom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije