Oglasili se iz luke Ploče nakon gašenja 'Aluminija'

Radiosarajevo.ba
Oglasili se iz luke Ploče nakon gašenja 'Aluminija'

Stanje u kojem se trenutno nalazi Aluminij će se negativno odraziti na luku Ploče, piše portal televizije N1.

Iz Luke 'Ploče' su podsjetili da je 50 posto njihovih prihoda povezano s poslovanjem mostarskog preduzeća.

"Radi boljega razumijevanja, ističemo kako je 50 posto ukupnih prihoda Luke 'Ploče' d.d. u 2018. godini bilo vezano uz poslovanje s Aluminijem Mostar. Ukupna količina robe pretovarene u luci koja je izravno ili neizravno vezana uz Aluminij iznosila je 233 tisuće tona", objasnili su naglasivši da nastoje iznaći odgovarajuća rješenja za novonastalu situaciju.

Danas je predsjednik Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine Dragan Čović u zgradi Aluminija imao sastanak s upravom ove kompanije. Jučer, 10. jula je bilo najavljeno da će taj sastanak biti u sjedištu ove političke stranke u Mostaru, ali se to nije desilo.

Radnici 'Aluminija' kivni na Čovića i HDZ: Lopove, lopove!

U Mostaru ispred Hrvatske demokratske zajednice su u toku protesti radnika i građana koji ih podržavaju. Njih nekoliko stotina je dočekalo Čovića prilikom povratka u stranačku centralu nakon završetka sastanka. Dočekali su ga zvižducima i psovkama. Posebno su bili nezadoovljni zbog toga što nije razgovarao sa sindikatom Aluminija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije