Stanje na cestama: Klizište na autoputu A-1, gusta magla u kotlinama

Anadolija
Stanje na cestama: Klizište na autoputu A-1, gusta magla u kotlinama
Foto: DVR / Ilustracija
Gusta magla smanjuje vidljivost na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove i jezera.

Posebno se izdvajaju magistralni putevi M-17 Konjic-Drežnica i M-16.2 Prozor-Jablanica, gdje je vidljivost smanjena na 30 do 50 metara, dionice uz rijeke Lašvu i Savu, kao i šire područje Bosanskog Grahova i Foče, te dijelove Kantona Sarajevo.

Kako navode iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK) zbog aktivnog klizišta na autoputu A-1 Sarajevo zapad-Tarčin (lokalitet Ban Brdo) u dužini od jednog kilometra vozila saobraćaju preticajnom trakom. Mole se vozači da na ovoj dionici autoputa voze opreznije i smanjenom brzinom.

Zbog učestalih odrona izdvajaju se putevi Sarajevo-Foča, Srbljani-Bosanska Krupa, Vinac-Donji Vakuf-Komar-Nević Polje, Bugojno-Kupreška vrata i Crna Rijeka-Jajce. Savjetuje se opreznija vožnja i napominju vozači da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno. 

Zbog obilježavanja godišnjice "Igmanskog marša" danas od 11 do 14:30 sati doći će do obustave saobraćaja na regionalnom putu R-442 Hadžići-Bjelašnica, na dionici od "Brezovače“ do Velikog polja na Igmanu. Za vrijeme obustave alternativni pravac je Hadžići-Ilidža-Stup-Vojkovići-R-442 Bjelašnica i obratno.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije