Stanivuković za Radiosarajevo.ba: Hoće da me strpaju u zatvor

F. Z., E. H.
Stanivuković za Radiosarajevo.ba: Hoće da me strpaju u zatvor
Foto: Nedim Grabovica / Draško Stanivuković

Izgleda da je došlo vrijeme da ne smijete više javno govoriti protiv vlasti, ali ne smijete više ni kod kuće na rođendanima i slavama govoriti, kazao u razgovoru za Radiosarajevo.ba narodni poslanik Draško Stanivuković.

Davor Dragičević i Draško Stanivuković prijavljeni za atak na ustavno uređenje RS-a

Stanivuković se osvrnuo na činjenicu da su policijski službenici Policijske uprave Banja Luka danas dostavili izvještaj Republičkom javnom tužilaštvu protiv njega zbog sumnje da su počinile krivično djelo pozivanje na nasilnu promjenu ustavnog uređenja Republike Srpske.

Jasna poruka

„Ovo je jasna poruka svakom čovjeku da vodi računa šta će i u kući pričati, jer nije sigurno da sutra neće doći neki Tomić, Gluvić i izmisliti neke priče kako bi vas krivično gonili. Smiješno je ovo sve gledati, jer su efikasni i brzi na ovim nebitnim pitanjima, a na suštinskim pitanjima ih nema nigdje. Dakle napominjem da je moj komentar da je zaustavljena sloboda govora, nema više okupljanja na trgu, nema govora na bilo kojim mjestima“, poručio je Stanivuković.

Dodao je da se radi o klasičnom pritisku na javnost.

Mogu koliko hoće, ali neće dokle hoće. Mene ovo motivira da još više radim. Šta god da uradim svejedno je jer kadija mi tuži i kadija mi sudi, ali ja odustati neću. Ako neko u meni vidi lopova i kriminalca ja ću se sam predati i doživotno biti u zatvoru ako treba“, naglasio je Stanivuković.

Prema njegovom mišljenju, sva ova priča oko državnog udara je smiješna.

„Znam kako su oni ispitivali ljude. Oni idu s pitanjima tipa „Recite nam da li je vas Draško Stanivuković nagovorio?“, kad odgovoriš da nije onda ide prijetnja. To su maheri manipulacije, ovo je sve montiran proces, znaju oni da kad uzmu mlade ljude da mogu iz njih izvući ono što požele. Jasno je da je ovo postala policijska država i da je ovo montiran proces i ako su Davor Dragičević i Draško Stanivuković kriminalci onda je ovom dijelu svijeta došao kraj“, kategoričan je on.

Ovom prilikom istakao je da kad je ušao u ovu borbu predvidio je šta će se dešavati te da zbog toga ne osjeća strah.

Kolektivna sloboda

Spreman sam na sopstvenu žrtvu zarad svog naroda i svih građana koji žive u RS i BiH. Neko mora da se žrtvuje za kolektivnu slobodu, ko će to biti manje je važno. Da li je taj grah pao na nas koje sad terete za neki državni udar, to će pokazati vrijeme koje dolazi. Kad oni prođu znat će se šta je bilo istina i to je mnogo puta bilo tako kroz historiju“, smatra Stanivuković.

Dodao je da su tri njegova poznanika dobila otkaz jer su sjedili sa njim na piću.

„Narod mora da shvati da mi živimo u diktaturi, šalje se jasna poruka da niko ne smije pružiti ruku Stanivukoviću ili Dragičeviću. Oni hoće mene da osude minimalno na godinu dana jer nakon toga se neću moći kandidovati na izborima i neću moći biti narodni poslanik. Maksmilano su se prepali podrške građana prema nama, a na tron svega toga stavljam oca koji se bori. Ja sam na ovo ponosan, u ovoj zemlji što vas više tuku i hapse znači da ste na strani naroda. Danas su ubice na slobodi, kao i tajkuni i drugi kriminalci“, istakao je Stanivuković.

Hoće da nas finansijski i zatvorski linčuju

"Ljudi koji vode RS danas zovu vlasnike kafića, hotela da podnose prijave zbog proslave Nove godine, a sve to ide iz kabineta prvog čovjeka Grada Banja Luka. Hoće da nas finansijski i zatvorski linčuju, da nas ponize i zatvore", istakao je Stanivuković.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije