Stanivuković pozvao najbolju studenticu iz Sarajeva: Neka dođe ovdje da radi

Radiosarajevo.ba
Stanivuković pozvao najbolju studenticu iz Sarajeva: Neka dođe ovdje da radi
Foto: Nedim Grabovica / Draško Stanivuković

Narodna skupština RS-a nastavila je sjednicu razmatranjem Izvještaja o analizi i planu aktivnosti po pitanju traženja nestalih, istraživanju i procesuiranju ratnih zločina. Draško Stanivuković, poslanik PDP-a u NSRS, javio se u emisiju Newsroom na N1.

Na sjednici NSRS jučer čule su se uvrede - od riječi metuzalem, do glupača, pa i gay. A kakva je situacija danas, Stanivuković je rekao da je danas stanje mirnije, no da takve uvrede nisu bile samo juče, već i prošle sedmice prema poslanici Jeleni Trivić.

"Kako ja gledam na te uvrede je ovako: da mi idemo argumentima. Zadnjih sedam dana desilo se da je zaposlen penzioner, jedna firma bliska Dodikovoj porodici je dobila tender, kupljen je avion, na putevima u RS su 19 puta skuplje putarine nego vani. I mi to iznesemo i oni kažu drogeraš, gay, da je neko budala... teško je i prepričavati neke riječi. Napad uvredom kad nemaju argument na ono što iznosimo. Mi sada tražimo odgovor od Etičkog odbora, kao i da se poslanici SNSD-a ograde, ali to se ništa nije desilo", rekao nam je Stanivuković.

Kazao je i da slučaj zaposlenja 82-godišnjaka kao savjetnika u Vladi RS nije jedini te da takvih slučajeva postoji mnogo u svakom ministarstvu.

"Mi smo tražili odgovor nadležnog odjeljenja ministarstva koje je kazalo da je to stranački ključ. Sami taj uvaženi penzioner je rekao da je mnogo radio na izborima i da mu je to po dogovoru pripalo. Ja sam kritikovao i unutar moje stranke slučaj koji se desio u opštini Kotor Varoš kada je u 32. godini završio srednju školu i postao savjetnik. Ta partokratija će ovako uništiti ovu zemlju. Trudim se da ispravljam takve stvari i unutar svojih redova", rekao je te pozvao jutrošnju gošću Novog dana, najbolju studenticu Pravnog fakulteta u historiji Sarajeva Amnu Muhamedović, koja je gostujući na N1 kazala kako je u Bosni i Hercegovini do sada dobila samo jednu ponudu za posao, dok je u Njemačkoj za jedan dan dobila sedam.

"Neka Amna dođe ovdje da radi u ministarstvima, da gradimo ovu zemlju iz temelja i kako treba", pozvao je Stanivuković Muhamedović, koja je završila studij sa prosjekom 10,00.

Više o ovoj temi čitajte OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije