Stanivuković pitao VSTV o istrazi u slučaju Dragičević: Zašto je rok produžen?

Fena
Stanivuković pitao VSTV o istrazi u slučaju Dragičević: Zašto je rok produžen?
Foto: Nedim Grabovica / Draško Stanivuković

Poslanik Partije demokratskog progresa (PDP) Draško Stanivuković pozvao je danas predstavanike Visokog sudskog i tužilačkog savjeta Bosne i Hercegovine da odgovore u kojoj je fazi, kako je rekao, istraga ubistva banjalučkog mladića Davida Dragičevića.

Istakao je da je prošlo više od šest mjeseci, što je opći rok za provođenje istrage, te upitao šta je urađeno i zašto je taj rok produžen.

"U kojoj fazi je danas istraga ubistva Davida Dragičevića i da li će taj predmet biti riješen podizanjem optužnice protiv konkretnih lica", jedno je od pitanja Stanivukovića, ali i on i drugi poslanici nisu dobili odgovor, jer danas u Narodnoj skupštini RS-a nije prisustvovao niko iz Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH.

Iako slučaj Dragičević nije dio izvještaja o radu VSTS-a za 2017., a koji je danas razmatran u entitetskom parlamentu, Stanivuković je naveo da je još predmeta u BiH kojima istraga još nije završena poput onih koji se tiču Nikole Đurovića, Milana Vukelića, Dženana Memića....

Kako je naveo, odgovornost zašto istraga nije završena ima i VSTS BiH.

Gradska zdravstvena inspekcija za 12. mart je odobrila ekshumaciju tijela Davida Dragičevića, koje će s Novog groblja u Banjoj Luci, po zahtjevu roditelja, biti premješteno u Wiener Neustad, u Austriji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije