Stanivuković o vezi sa braćom Ćulum i fotografijama iz njegove porodične vile

Radiosarajevo.ba
Stanivuković o vezi sa braćom Ćulum i fotografijama iz njegove porodične vile
Foto: Instagram / Fotografija iz vile Stanivukovića

Nikada u životu nisam sreo braću Nermina i Armina Ćuluma, koji se dovode u vezu sa ubistvom Slaviše Krunića i Žarka Pavlovića, niti sam bio u kući kada su se oni slikali, rekao je ovo za Srpskainfo narodni poslanik Draško Stanivuković.

Nakon objavljivanja informacije da su uhapšena braća Ćulum, na društvenim mrežama isplivale su njihove fotografije iz Stanivukovićeve vile.

Nermin i Armin Ćulum uhapšeni su juče u Sanskom mostu zbog sumnje da se mogu povezati sa ubistvima u Banjaluci.

Oni su na čelu bajkerske organizacije „United Tribuns“ koju je njemačka tajna služba proglasila za državnu opasnost, a u Evropi su proglašeni za treću navjeću opasnost za bezbjednost.

Stanivuković je za Srpskainfo.com rekao da su njegovog brata ranije kontaktirali i pitali da dozvoli fotografisanje za „Miss universum“.

"Mi smo im dozvolili da se slikaju ispred kuće, a organizator je navodno pozvao braću Ćulum kako bi se te djevojke slikale sa njihovim automobilima. Te sporne slike su tada nastale, a mi u to vrijeme nismo ni bili u kuću", pojasnio je Stanivuković.

On je dodao da tek juče kada su objavljene slike je prvi čuo za Ćulume i vidio slike,.

"Oni su iz Sanskog Mosta, a ja ni tamo ne idem pa ih nisam mogao ni tamo sresti. Ispred naše kuće svako malo dolazi neko da se slika za mature, svadbe, rođednane i slično. Trudim se da svima izađem u susret i dozvolim da se se slikaju. Nemam ja skener na koji će mi izbaciti da li je neko kriminalac. Zna doći po 40 učenika iz Gimnazije da se slika, pa šta ako dođe otac od neke djevojke koji ima dosije, ispašće opet da se družim sa kriminalcima", ističe Draško.

Prema njegovim riječima, isto je i kada ga ljudi zaustave na ulici da se slikaju sa njim, on ističe da ne može znati ko su oni i sa čim se bave.

"Ubijeni Slaviša mi je bio tetak i prijatelj. Puno vremena smo provodili zajedno i on je imao veliki uticaj na mene. Njegovo ubistvo me pogodilo, a juče kad sam posjetio njegovu porodicu i meni su rekli da se pazim. Eto kakve poruke nam šalju ", kaže Draško.

Ističe da porodica ubijenog Krunića zahtjeva da se ovaj slučaj rasvjetli do kraja i da se utvrdi motiv i ko je naručilac ubistva.

Braća Ćulum na svom „Instagram“ profilima često objavljuju slike iz luksuznih kuća, hotela, kao i slike svojih automobila vrijednih po nekoliko stotina hiljada maraka.

Prema pisanjima brojnih evropskih medija, njihov moto klub „United Tribuns“ bavi se raznim kriminalnim poslovima. Agencija za istrage i zaštitu BiH 2014. pretresla je kuću Armina Ćuluma u okviru međunarodne policijske akcije “Ezel”, koju je provodilo 900 policajaca na području BiH, Austrije i Njemačke, piše Srpskainfo.com.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije