Banja Luka / Stanivuković lišen slobode jer se nije odazvao na poziv na razgovor

13. 06. 2018. u 20:28:00 Radiosarajevo.ba

Shares:0

Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka, danas oko 16.50 časova u Banjoj Luci u ulici Olimpijskih pobjednika, lišili su slobode Draška Stanivukovića (1993.) iz Banje Luke, jer se nije odazvao na uredno uručen poziv za obavljanje razgovora.

Kako se navodi u saopćenju Policijske uprave Banja Luka, na razgovor je pozvan zbog počinjenih prekršaja suprotno odredbama Zakona o javnom okupljanju RS i Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima BiH.

"Nakon okončanja preduzimanja službenih radnji D. S. će biti pušten na slobodu, a po kompletiranju i dokumentovanju predmeta nadležnom sudu biće dostavljen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka", stoji u saopštenju.

Podsjećamo, Draško Stanivuković, odbornik Skupštine grada (PDP) prethodnih dana bio je aktivan u protestima za sniženje cijena goriva. Nakon što je u Facebook grupi "Stop poskupljenju goriva" objavljena lokacija na kojoj će se okupiti građani policija je intervenisala i nije dozvolila izlazak kolone vozila, a tom prilikom Stanivuković je lišen slobode.

NEMA KOMENTARA