Stanivuković lišen slobode jer se nije odazvao na poziv na razgovor

Radiosarajevo.ba
Stanivuković lišen slobode jer se nije odazvao na poziv na razgovor
Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka, danas oko 16.50 časova u Banjoj Luci u ulici Olimpijskih pobjednika, lišili su slobode Draška Stanivukovića (1993.) iz Banje Luke, jer se nije odazvao na uredno uručen poziv za obavljanje razgovora.

Kako se navodi u saopćenju Policijske uprave Banja Luka, na razgovor je pozvan zbog počinjenih prekršaja suprotno odredbama Zakona o javnom okupljanju RS i Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima BiH.

"Nakon okončanja preduzimanja službenih radnji D. S. će biti pušten na slobodu, a po kompletiranju i dokumentovanju predmeta nadležnom sudu biće dostavljen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka", stoji u saopštenju.

Podsjećamo, Draško Stanivuković, odbornik Skupštine grada (PDP) prethodnih dana bio je aktivan u protestima za sniženje cijena goriva. Nakon što je u Facebook grupi "Stop poskupljenju goriva" objavljena lokacija na kojoj će se okupiti građani policija je intervenisala i nije dozvolila izlazak kolone vozila, a tom prilikom Stanivuković je lišen slobode.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije