Šta se dešava na Vučjaku: Policija ne dozvoljava ulazak, stigli i specijalci

Radiosarajevo.ba
Šta se dešava na Vučjaku: Policija ne dozvoljava ulazak, stigli i specijalci
Foto: USKinfo / U toku pripreme za zatvaranje kampa

Svanuo je Dan D za migrantski kamp na Vučjaku. Prema najavama,  ovaj kamp bi danas trebao biti zatvoren. Akcija premještanja migranata u kasarnu kod Sarajeva trebala je početi jučer, ali je pomjerena na danas zbog logističkih razloga, odnosno organizacije.

Ekipa USKinfo.ba prati situaciju na Vučjaku od svitanja. U ovim trenucima brojne televizijske ekipe su stigle u kamp, ali policija pomjera njihova vozila, odnosno ne dozvoljava ulazak i boravak u blizini kampa.

Dozvoljena udaljenost za parkiranje vozila su prve vikendice, koje su udaljene od kampa nekih 500 metara.

Pored redovnih policijskih snaga koje borave na Vučjaku, stigao je i jedan džip sa pripadnicima Jedince za specijalističku podršku MUP-a USK.

Policija osigurava i privatnu kuću, odnosno prostor gdje bi se trebali okretati autobusi, budući da u samom kampu za to nema uslova.

Prema prvim informacijama, migranti bi trebali dobiti obrok u 10 sati, a nakon toga će im volonteri Crvenog križa podijeliti lunch pakete. Potom bi trebalo uslijediti preseljenje, odnosno ulazak u autobuse i vožnja prema Sarajevu, piše USKinfo.ba. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije