Sramotna izjava Kojića: U Potočarima će možda sahraniti i srpske žrtve

Radiosarajevo.ba
Sramotna izjava Kojića: U Potočarima će možda sahraniti i srpske žrtve
Foto: Glas Srpske / Milorad Kojić

Direktor Centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih RS Milorad Kojić kazao je Glasu Srpske da najava da će u Potočarima biti sahranjena 82 neidentifikovana lica predstavlja zloupotrebu i da se s pravom može sumnjati da je riječ o srpskim žrtvama.

„Za ova neidentifikovana lica se ne zna koje su nacionalnosti a unaprijed ih sahraniti kao da su Bošnjaci je novi zločin“, istakao je Kojić komentarišući najavu bošnjačkog člana Kolegijuma direktora Instituta za traženje nestalih lica BiH Amora Mašovića da će 11. jula u Potočarima vjerovatno biti pokopani posmrtni ostaci 82 neidentifikovane osobe.

To što član Mašović namjerava je potpuno nevjerovatno, skandalozno i nedopustivo. To je zloupotreba neidentifikovanih lica i čista manipulacija na koju mi ukazujemo godinama. Neidentifikovanih lica kojih ima i u RS nalaze se u spomen kosturnicama u Banjoj Luci, Nevesinju i Istočnom Sarajevu jer se naprosto ne zna o kojim licima je riječ“, naglasio da je riječ o zloupotrebi žrtava koju treba spriječiti, upozoravaju i iz Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Srebrenice.

U saopštenju ove organizacije navodi se da je Mašović rekao da će ove godine vjerovatno biti sahranjeni posmrtni ostaci 82 osobe za koje nije utvrđena podudarnost sa preživjelim srodnicima i DNK analizom nije utvrđen identitet.

U ovoj organizaciji sumnjaju da je riječ o srpskim žrtvama koje su nestale i ubijene tokom rata u BiH i da treba spriječiti zloupotrebu i onemogućiti sahranu tih posmrtnih ostataka dok ne bude utvrđen identitet.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije