Sramota: Načelnik Srebrenice i danas negirao broj žrtava genocida

Radiosarajevo.ba
Sramota: Načelnik Srebrenice i danas negirao broj žrtava genocida
/ Mladen Grujičić

Na sjednici Skupštine Srebrenice odata je počast svim nevino stradalim žrtvama u Srebrenici tokom proteklog rata u Bosni i Hercegovini.

Predsjednik Skupštine opštine Nesib Smajić rekao je da se već 12 godina svakog 10. jula održava komemorativna sjednica lokalnog parlamenta i odaje počast svim nevino nastradalim stanovnicima ove opštine u posljednjem ratu.

"Ne smijemo da zaboravimo nijednu nevino stradalu žrtvu. Na ovaj način im izražavamo počast", istakao je Smajić.

Načelnik Srebrenice Mladen Grujičić još jednom je dao sramnu izjavu. Još jednom je osporavao genocid i žrtve genocida.

"Žalosno je što ima toliki broj nišana. To samo nenormalnom čovjeku može da imponuje ili da kaže šta me briga. Svaki gubitak je težak, znam na sopstvenoj koži. Ali definicija zločina je urađena da ne odgovora istini i stvarnom stanju na terenu. Pozivam sve institucije da dokažu istinu i ja ću je prihvatiti. Istina je da ta brojka nije validna. Ukoliko ja dokažem da jedan čovjek iz Potočar da je živ onda ta brojka više nije 8.372, nego je 8.371, ali se po tom pitanju ništa ne mijenja. Nikad se nije revidirao spisak", rekao je Grujičić.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije