Vjerica Radeta: Umrla Hatidža Mehmedović, ko će je sahraniti - muž ili sinovi?

Radiosarajevo.ba
Vjerica Radeta: Umrla Hatidža Mehmedović, ko će je sahraniti - muž ili sinovi?
Foto: Kurir.rs / Vjerica Radeta
Zastupnica Srpske radikalne stranke (SRS) u Skupštini Srbije i potpredsjednica ove stranke Vjerica Radeta, a na svom Twitter profilu objavila je sramnu poruku nakon smrti Hatidže Mehmedović, predsjednice Udruženja Majke Srebrenice.

Nakon niza sramnih uvreda koje su stizale na račun srebreničkog genocida, čija je 23. godišnjica obilježena prije 13 dana, stigla je još jedna.

Prividni, tako reći, "monstrumi" koji se kriju iza profila na društvenim mrežama nanose veliku štetu i šalju lošu poruku iz Bosne i Hercegovine. Upravo to je potvrdila Vjerica Radeta koja je na svom Twitter profilu.

"Čitam umrla Hatidža Mehmedović iz udruženja biznismenki Srebrenice. Ko li će je sahraniti. Muž ili sinovi?", napisala je bez imalo stida i srama Radeta.

vjerica_radeta_twitter_.jpg - undefined

Foto: Twitter

Podsjećamo, Mehmedović je u genocidu koji je počinjen u Srebrenici 1995. godine izgubila dva sina, supruga, brata i dosta članova rodbine. Ostala je Mehmedović tada bez supruga Abdulaha, koji je tada ima 44 godine, te bez dvojice sinova, Almira i Azmira, koji su tada imali 18 odnosno 25 godina.

Vjerovatno najtužnija fotografija koja se pojavila jučer u medijima je ona smrtovnice Hatidže Mehmedović, a na kojoj ova hrabra srebrenička majka među ožalošćenim nema nikoga svog.

Da stvar bude još gora, Rajko Vasić,  jedan od ideologa Dodikovog SNSD-a na svom je Twitteru uoči 11. jula, dana kada se sjećamo genocida u Srebrenici, objavio skandaloznu poruku u kojoj je zaprijetio novim genocidom.

"Nešto mislim, ako toliko volite taj genocid nad vama, sačekajte sljedeću priliku", napisao je Vasić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije